Friday, January 4, 2013

RETRO: Ds. perioada de tranzitie ...


vineri, 3 septembrie 2010


Noutati de tranzitie....

Noutati de tranzitie....
In perioada 4-11 Sept. a.c., Federatia turca de inot organizeaza la Talin / Estonia un cantonament cu cca. 10-12 sportivi si 2 antrenori (unul este estonian)
Este interesant ca acest cantonament nu s-a organizat intr-o perioada autentica de incarcare a pregatirii – ci chiar acum, in pura perioada de tranzitie .....?
Ramane de avzut cum se va relata, analiza acest cantonamet, laudabil de altfel !
Intreb retoric:
Poate FRN sa organizeze un cantonament asemanator, de ex., in Ungaria...? Sau poate organiza un seminar, o ‘clinica’ cu un antrenor din elita internationala; eu am sugerat sa fie atras un fost campion olimpic, englezul NICK GILLINGHAM, care a participat direct la construirea si lansarea pe piata a ceasului Pool-Mate, cel care numara si unitatile de vaslire cu care s-ar putea urmari matematic eficienta fiecarui inotator...
amanunte - click aici
http://www.youtube.com/watch?v=tb7Kr4r7yMo
Dupa cum se vede, din lista de produse dedicate acestui domeniu (accesoriu personal de antrenament) interesul pentru acest fel de informatii este mare si comparabil cu ustensilele lui James Bond-007; in apa inca nu avem decat acest Pool-Mate si Polar F4.... si este pe cale sa se perfectioneze, in viitorul apropiat, un 'ceas' de mare precizie....

4 comentarii:

Olaru spunea...
Sunt bucuros sa va relatez precum ca firma Polar (ce face parte din concernul Nokia) mi-a facut cadou un asemenea duplex si asta in urma unei simple corespondente ref. la interesul meu de a estima cat mai bine eficienta inotatorului.
Este este normal, in 'contra-partida' sa evoc cu multa bunavointa aceste produse si sa va indem sa studiati mai atent problema care este de un real folos in viitorul apropiat. Voi atasa dovada imediat ce o voi gasi in memoria PC-ului meu....
Olaru spunea...
iata 'dovada', emailul ds. care vb.:

Date: Thu, 23 Nov 2006 15:07:52 +0200
From: Helpdesk
To: "Mircea Olaru"
Subject: Re: Polar HR monitors and swimming All headers


Dear Mircea Olaru,

Thank you for your reply. I apologise for getting back to you this late.

We have decided to send you a F4 heart rate monitor, free of charge, for
your convenience.
Is the address as written below a correct address to send it to?

prof. Mircea Olaru,
Bd Averescu nr 1, bl 1, sc. A
011455 Bucharest
Romania

Please, confirm by reply.

Thanks and Best Regards,

Eeva-Leena Juvani

Customer Support Specialist
Polar Electro Oy
Finland
____________________________________
Olaru spunea...
The future `watch` I am talking about must estimate with great accuracy the biological informations regarding the effort, the biomotor information outcomed from the advance of the swimmer and all these information must be sent wireless to a laptop, on the swimming pool edge, to the coach. The laptop must have a highly scientific software which can programme immediately, the next solution in order to achieve the optimum necessary effort needed for the target proposed.
Only then the training can become an objective act in which the human error will end and the final will be useful for the great performance.
In fact, to this „mini complex” there can be added other accesories already tested (Kaigheroff speedmeter – old USSR) or the recovery biological diet which excludes doping.
If in all the areas there is a great technogical improvement, why can’t we, at swimming (or other cyclical sports) have the last generation technology?
===============================
Viitorul 'ceas' la care ma refer trebuie sa poate estima cu mai mare precizie datele biologice legate de efort, datele biomotrice rezultate din inaintarea inotatorului + toate aceste date sa fie posibil a fi 'trimise wireless' la un laptop, pe marginea bazinului,la antrenor, laptop inzestrat cu un program, rezultat dintr-un soft de inalt continut stiintific care sa poata sa programeze, imediat solutia urmatoare de incadrare in efortul optim necesar atingerii obiectivului stabilit.
Deabea atunci antrenamentul poate deveni un act efectiv obiectiv din care sa fie exclusa eroare umana si finalul sa fie incadrarea+dirijarea utila amrii performante.
De fapt la acest 'mini complex' se mai pot adauga si alte accesorii care sunt deja testate (Speedometrul Kaigheroff/ex-URSS) sau regimul de sustinere/refacere din care este exclus dopingul etc.
Daca in toate domeniile exista aceasta extraordinara dezvoltare tehnologica, dece nu s-ar putea ca si la nopi, la inot (chiar si la alte sporturi cicclice) sa avem la dispozitie ethnologia de ultima ora...?
Anonim spunea...
Sрot on with this wгitе-up, I truly beliеve this site neeԁs a lot
morе attеntіon. І'll probably be returning to read more, thanks for the information!
my webpage :: myrelationshipbuddy.com

No comments:

Post a Comment