Wednesday, February 20, 2013

TEST de PERSONALITATE ...



Mircea olaru, 1936


Test de personalitate

Caracteristicile tipului  -ISTJ [este tipul la care m-au incadrat ei...}

Tipul ISTJ este încrezător, logic, organizat, sensibil, un tradiţionalist serios, căruia îi place să menţină ordinea în viaţa sa. În mod tipic rezervat şi serios, are succes datorită meticulozităţii sale dar și a faptului că întotdeauna te poți baza pe el. Nu este uşor de distras, reuşind să aibă o abordare practică şi logică a sarcinilor şi e capabil să ia acele decizii grele pe care ceilalţi le evită.
Realist şi responsabil, ISTJ este văzut adesea ca un muncitor serios care se străduie din plin să-şi atingă scopurile. Deși adesea se concentreza asupra lumea sale interioară, tipul ISTJ preferă totuși să stea focusat pe fapte şi pe momentul prezent. Este orientat către detalii şi pune în balanţă toate opţiunile atunci când ia o decizie, deşi în general preferă calea convenţională.Tipul ISTJ este mereu în gardă pentru orice eventualitate şi are o bună viziune de ansamblu a situaţiei. Crede în obiectivele practice, şi preţuieşte valorile tradiţionale şi loialitatea.

Personalităti de tip ISTJ

Personalități al căror comportament a fost asociat cu tipul ISTJ sunt 
George Washington, Hilary Clinton şi Anthony Hopkins.

Sursa informației: wikipedia.org

Frecvenţa Tipului Dvs. de Personalitate

Aici gasiţi o lista ce compară frecvenţa tipul tău de personalitate cu frecvenţa celorlalte tipuri de personalitate in rândul populaţiei generale.

Faci parte din cei 13% din populație care este ISTJ

Puncte tari și puncte slabe pentru ISTJ

Punctele forte pentru ISTJ

  • Esti un bun ascultător. Dacă partenerul tău are probleme de obicei ai timp să-l asculți.
  • Poți trăi independent dacă este necesar.
  • În general ești un bun observator. Astfel, esti capabil să observi atât schimbările din interiorul cât si pe cele din exteriorul partenerului.
  • Esti capabil să te ocupi eficient de acțiuni casnice.
  • Ai așteptări mari de la partenerul tău, ceea ce-l poate ajuta să realizeze mai multe.
  • Reușești să te descurci bine în conflictele cu partenerul tău pentru că nu te simti personal amenințat.
  • Acorzi foarte mare importanță normelor culturale și tradițiilor și aștepți acelasi lucru din partea partenerului tău.
  • Ești loial/loială partenerului tău și pentru tine o relație de lungă durată este un lucru de mare valoare.

Punctele slabe a pentru ISTJ

  • Uneori este dificil să comunici sentimentele tale partenerului tău.
  • îți poți suprima furia până cand se acumulează şi explodează.
  • Te concentrezi pe materialism şi îți alegi un partener pe baza averii sale în loc să ții cont de principiile pe care le are.
  • Pui prea mult accent pe aspectul fizic al partenerului tău.
  • Poți pune prea multă presiune pe partenerul tău care încercă să facă față așteptărillor tale mari.
  • Uneori dai dovadă de lipsă de preocupare și onestitate față de partenera/partenerul tău.
  • Îți obosești partenerul prin cererile tale de atenție constantă, ignorând nevoia lui de spațiu.
  • Ești rigid, inflexibil și nu iei în condiderare punctul de vedere al partenerului.
Anticiparea provocărilor din relație
Numeroase provocări din relație au legătură cu tipurile de personalitate ale prietenilor sau partenerilor.
De exemplu, tipurile de personalitate INTJ (om de ştiinţă) şi ESFJ (însoţitor) pot anticipa provocările pur şi simplu din cauza deosebirilorlor. Omul de ştiinţă este interesat de rezolvarea problemelor pe baza gândirii logice şi tinde să evite situaţiile sociale. Îngrijitorul este interesat în rezolvarea problemelor pe baza sentimentelor şi este cel mai confortabil în situaţii sociale.
Nici unul dintre aceste tipuri de personalitate nu are ceva greşit, este doar faptul că tipurile de personalitate nu se potrivesc bine şi reprezintă provocări majore. Fiind conştienţi de aceste diferenţe ambii parteneri pot anticipa și evita aceste probleme.

Selectarea prietenilor și partenerilor

Tipurile de personalitate indică în ce relație ai șanse de a avea suscess și în care nu. Cei mai mulţi oameni au relatii de succes cu persoane cu un tip de personalitate similar ... cu cât este mai apropiată similitudinea cu atât relația este de mai mare suscess.
De unde ştim acest lucru? Cercetatorii au studiat atât prietenii/relații de suscess cât și pe cele care au eșuat. Ei au descoperit că persoanele cu tipuri de personalitate similare au prietenii/ relații bune şi de durată în timp ce tipurile opuse de personalitate suportă multe provocări.
Există o excepţie de la această regulă:„relatiile de dragoste” dintre prieten şi prietenă sau soţ şi soţie. Opusurile se atrag! Cu toate acestea „opus-ul” nu înseamnă complet opus, cum ar fi INTP şi ESFJ sau ISFP şi ENTJ. Mai degrabă persoanele opuse pe două dimensiuni se pot atrage reciproc: dimensiunile extraversiune/introversiune sau judecată/percepția . De exemplu, INTP s-ar putea potrivi cu ENTJ, dar nu cu iSFP.
Există puţine dovezi şi multe speculaţii cu privire la motivul pentru contrariilor pe dimensiunile extraversiune / introversiune şi judeca / percepție se atrag în relatiile de dragoste. Una dintre teorii este că ne uităm la un partener romantic pentru echilibru şi finalizare. Ştim în subconstient tipul nostru de personalitate şi căutăm ca cealaltă persoană să ne ofere calitățile care ne lipsesc. Dintr-un punct de vedere practic, acest lucru are sens.
Cu toții știm ce se întâmplă când doi introvertiți sau doi extrovertiți ajung împreună: există tăcere sau haos. De asemenea, atunci când două persoane care iubesc ordinea sau două persoane cărora le place aventura ajung împreună: există plictiseală sau lipsa de securitate. Se pare că un cuplu format dintr-un introvertit si un extrovertit şi o persoană care este ordonată şi una care este mai aventuroasă are mai mult succes.
Dar ține minte, acest lucru este valabil doar în relatiile de dragoste. În prietenii şi colaborări, cu cât tipurile de personalitate sunt mai apropiate cu atât mai bine merge relația.

Tipul tău de personalitate este ISTJ


Examinatorul



Arată rezultatele


Acest tip de personalitate este specific pentru:

Introversiune - Ai tendință de a fi tăcut și rezervat.
Senzorial - Ai tendința de a fi mai degrabă concret decât abstract.
Reflexiv - Ai tendința de a face aprecieri pe criterii obiective si mai putin pe cele personale.
Judicativ - Ai tendința de a planifica activitătile și de a lua decizii în avans.

No comments:

Post a Comment