Sunday, February 2, 2014

RETRO: Obama's re-education for Americans plan ....

joi, 22 septembrie 2011


030 / retro
ARTICOL INSPIRAT DE O POSIBILA REPLICA LA SPUSELE D.LUI OBAMA, PRES. USA - DS. EDUCATIE; DECI EU INCERC AL INTREBA, RETORIC, DACA ACELE 5 PUNCTE CARE LE DORESC IMPLIMENTATE IN SISTEM DE INVATAMANT DIN ROMANIA AR PUTEA FI ACCEPTATE SI DE CEI DIN USA .....
Despre educatia tinerei generatii .....
Duminică, 06 Septembrie 2009 20:39 Mircea Olaru 
Sursa – yahoo mail – window internet
Obama's re-education for Americans plan
Sunday, September 6, 2009 2:47 PM
From: "Education FinancialAid" support@Zip-Times.com
Add sender to Contacts
Sadly, the #1 thing stopping Americans from pursing the career of their dreams is financial.
Have you been considering going back to school but the cost is stopping you?We have good news.
There are millions in Scholarship Funds alloted by the government and private institutions to cover the cost of tuition, living expenses, and books and other school supplies.
Scholarships are designed to fit a certain profile based on your gender, location, degree interest, employment history and much more.
You can use our Scholarship Software Application that allows you to easily search for a Scholarship Match specific to you.
Now you can instantly find the funds you need to get the career you've always wanted.
Send in your application today.
Daca planul presedintelui USA , este strict legat de ‘bani’ si se discuta, la alegerea, de alte surse sau cai..., iata ca ‘planul’ meu, ignorat de specialistii in educatie de la noi, il pun la dispozitia Onorabilului Pres. USA - Barak Obama, evident este o ‘provocare’ idilica...:
1. Pot fi determinati copii americani din primele clase / sau si cei mai mari, sa RECITE, in grup – cu intreaga clasa odata, / deci nu sa cante..., - Imnul USA...?
2. Sunt organizate in scolile, in colegiile de nivel preuniversitar, etc. ‘ cluburi ale elevilor’...?
3. Exista in USA, ‘cluburi sportive scolare’ care se duc in scoli si ‘sug’ tot ce este mai sportiv, lasandu-i pe profesorii din scoala ‘fara obiectul muncii’...?
4. Ar fi de neconceput ca intreaga populatie scolara (sau o buna parte a ei), a USA, sa fie determinata sa se raporteze la niste ‘teste biomotrice’/ sportive sau, dece nu - artistice .... de genul unui sistem ‘men sana in corpore sano’...?
5. Exista preocupare in randul celor care sunt implicati in dezvoltarea ’scolii’ ca, statul american sa deschida ‘scoli satelit’ ale celor mai bune colegii din tara lor, in alte tari din alte colturi ale lumii...?

=========================
Aceste 5 puncte sunt capitole distince dar care depind unul de altul intr-un efort pedagogic logic si specialtiv....; ele sunt gandite de mine dupa ce am vazut abordari asemnatoare in turcia, la elevii, in scolile unde ajungeam sa fac propaganda practicarii inotului...

No comments:

Post a Comment