Monday, March 10, 2014

Cititi, dar mai ales reflectati cu atentie .....


[swimmingpedia] Comentariu nou pentru Cineva 'NEUTRU' imi evalueaza prestatia BEST. (2)

-mircea -olaru -mircea -olaru a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Cineva 'NEUTRU' imi evalueaza prestatia BEST": Delia Duican To Me Today at 2:27 PM, 09.03.2014 Dl Olaru , Asa mi-as fi dorit sa fi fo

Mar 9 at 2:36 PM

Delia Duican
To Me

Today at 10:05 AM
 

Buna ziua , dle Olaru !
Nu ma supar deloc ca ati publicat comentariul . Asa cum am mai spus imi asum ceea ce spun !
Poate va faceti timp sa vedeti un concurs de copii ... e interesant , mai ales pt specialisti !
Acum  , fara a mai publica pe blog :
-Radu e inca la Nantes deocamdata , dar se pare ca din toamna se va muta la CN Marseille . In momentul de fata este considerat clubul nr 1 al Frantei cu multi inotatori de lot national( Camille Lacourt , Gregory Mallet , Benjamin Stasiulis si cred ca mai sunt cativa pe care eu nu mi-i amintesc acum). Pana la 30 dec  a avut competitii in bazin de 25 m . Cateva rezultate in bazin mic  200m liber 1.51.30 , 200 spate 2.00.59, 400 mixt 4.24.37 .
Din cauza programului nu a putut inota si 200 mixt ( in vara la nationalele de juniori II din Bucuresti a mers un 2.09.35 in bazin de 50 ) .
Deocamdata , inca se pregateste ' scolareste " nu fac mai mult de 5-6000 pe antrenament , nici macar in zilele care au 2 antrenamente pe zi nu inoata foarte mult . Au inceput sa faca si ceva pregatire fizica mai multa ( atentie , nu exercitii de forta !!!!). In decembrie cand a venit acasa avea 1,90 m si se pare ca pe aici se opreste din crestere ( ca o paranteza i-am facut niste radiografii anul trecut pe la 1,88 sa vedem daca s-au inchis cartilagiile de crestere si ,desi medicul care l-a vazut a zis ca nu va mai creste , antrenorul a vazut radiografiile, nu a zis nimic dar nu a inceput elemente de forta in sala cu el ; in conluzie a mai crescut inca 2 cm in urmatoarele 6 luni ).
Va povestesc toate astea ca sa vedeti cata importanta dau francezii la toate detaliile ( acum nu garantez ca toti fac la fel , e posibil ca si ei sa aiba "nebunii" lor ).
In concluzie , Radu se va apuca serios de inot din toamna - la Marseille sunt alte posibilitati si pretentii si , va continua si mai serios dupa ce termina liceul adica in 2015. Cei de la Marseille i-au recomandat sa nu se inscrie la universitate imediat dupa ce termina liceul si sa stea un an sa se concentrez numai pe inot ( el a sarit peste un an de studiu cand s-a dus in Franta cei de acolo considerand ca are cunostinte suficiente pt a avansa intr-o clasa superioara ) drept pt care nu ne vom opune sa stea un an doar pe inot .
Urmeaza acum France Elite in aprilie - sa speram ca lucrurile vor merge asa cum isi doreste el si o sa faca o figura frumoasa - va tin la curent ).
Cat despre Robert , are 13 ani si face inot la Bucharest Sport Club cu Marius Grigore . E bunicel pe probe de pana la 200m , nu prea-i plac astea peste ( si cred ca-l avantajeaza avand in vedere ca si el e f inalt are 1,80 la 13 ani) . Deocamdata inoata mai toate probele dar cred ca are inclinatie cam pe aceleasi probe ca si Radu liber , spate si mixt .
Nu am filmari recente cu el , gasiti pe youtube ceva filmari de anul trecut ( cautati simplu Duican Robert si sunt acolo probele). 
Nu cred ca-l va urma pe Radu in Franta - nu pare interesat ( cel putin deocamdata ). O sa vedem mai incolo ce ganduri are . Iar noi nu punem presiune pe el sa urmeze acelasi drum daca nu doreste . Nu intotdeauna ce e bun pt unul este bun si pt celalalt. Are o relatie buna cu antrenorul si noi respectam lucrul asta , o sa vedem cum vor evolua lucrurile.
O sa participe la poliatlon peste 2 saptamani .Va tin la curent cu rezultatele .
In rest , sper ca sunteti bine , sanatos  si Dvs si familia .
Va doresc o saptamana excelenta !
Delia Duican
================
am cerut voie D.nei Duican sa postez gandurile sale....; mi-a permis acest lucru si iata continuarea
:
On Monday, March 10, 2014 12:18 PM, Delia Duican <delia_duican@yahoo.com> wrote:

Uff , nu stiu ce sa va spun .. unii interpreteaza cum ca dau eu lectii specialistilor in inot  dar va rog sa ma credeti ca nu am nici cea mai mica intentie de a face acest lucru - spun doar ceea ce mi se intampla sau mai bine zis ceea ce se intampla copiiilor mei.Si mi se pare firesc sa invatam din ceea ce altii fac bine.
Daca Dvs credeti ca este de interes si ca sunt oameni care au ceva de invatat din asta puteti sa publicati ; las la aprecierea Dvs .
Eu gandesc asa : multi copii practica inotul si nu toti vor face inot de mare performanta . Asta nu inseamna ca antrenorii nu au obligatia sa-si faca treaba ca la carte . Pana la urma sa gandim logic : nu toti copiii vor fi matematicieni sau ingineri sau IT-isti , dar toti copiii invata in scoala generala ecuatii , radicali etc pt ca asa prevede programa la matematica ( si credeti-ma ca ne putem duce viata linistiti si fara radicali ). Nu ar trebui sa procedam la fel si in sportul asta ?
Nu toti vor fi campioni mondiali dar trebuie ca toti copiii sa invete sa inoate CORECT procedeul craul , spate , fluture , bras .Asta ar trebui sa fie tinta antrenorilor - parerea mea !

5 comments:

  1. On Monday, March 10, 2014 12:18 PM, Delia Duican wrote:

    Uff , nu stiu ce sa va spun .. unii interpreteaza cum ca dau eu lectii specialistilor in inot dar va rog sa ma credeti ca nu am nici cea mai mica intentie de a face acest lucru - spun doar ceea ce mi se intampla sau mai bine zis ceea ce se intampla copiiilor mei.Si mi se pare firesc sa invatam din ceea ce altii fac bine.
    Daca Dvs credeti ca este de interes si ca sunt oameni care au ceva de invatat din asta puteti sa publicati ; las la aprecierea Dvs .
    Eu gandesc asa : multi copii practica inotul si nu toti vor face inot de mare performanta . Asta nu inseamna ca antrenorii nu au obligatia sa-si faca treaba ca la carte . Pana la urma sa gandim logic : nu toti copiii vor fi matematicieni sau ingineri sau IT-isti , dar toti copiii invata in scoala generala ecuatii , radicali etc pt ca asa prevede programa la matematica ( si credeti-ma ca ne putem duce viata linistiti si fara radicali ). Nu ar trebui sa procedam la fel si in sportul asta ?
    Nu toti vor fi campioni mondiali dar trebuie ca toti copiii sa invete sa inoate CORECT procedeul craul , spate , fluture , bras .Asta ar trebui sa fie tinta antrenorilor - parerea mea !

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. On Monday, March 10, 2014 12:55 PM, a_.....escu@yahoo.com> wrote:

    Buna ziua,

    Atasat aveti listele cu rezultatele finale.

    Referitor la "pasele" anterioare, cred ca si eu ar trebui sa-mi cer scuze, dar bineinteles ca eu imi ... gasesc scuze!

    Mi-ar placea ca antrenorii copilului meu sa fie "mai antrenori", eu sa fiu doar parinte care-si face treaba lui de parinte.

    Din pacate nu este asa. Sunt atat de implicata, sau poate prea implicata in tot ce inseamna pregatire, concursuri de verificare ... deoarece baietelul meu este foarte ambitios, foarte doritor, foarte tenace si in general este un copil sportiv (nu stiu daca neaparat talentat la inot, dar sportiv cu siguranta).

    Si simt ca nu primeste tot ce isi doreste (ma refer la apreciere si chiar si informatii) de la cei ce il antreneaza si se simte frustrat din aceasta cauza.

    Acesta este motivul pentru care incerc sa-l ajut cum pot si cum ma pricep eu mai bine. In incercarea de a-l ajuta am dat pe Internet peste cartile dvs. pe care le-am citit (nu am gasit nici la biblioteca editiile tiparite), peste filmuletele postate de
    dvs. care toate ne-au fost de folos. In aceeasi situatie stiu ca se afla si colegii copilului meu, de aceea am facut si aceasta pagina de facebook, pentru copii, care sunt bucurosi sa vada ca sunt apreciati pentru eforturile lor.

    PS Baietelul meu este M....escu, care s-a comportat onorabil la acest concurs si si-a imbunatatit timpii cu cel putin o secunda de la ultimele verificari. Chiar daca lui i-ar fi placut medalii mai multe si mai stralucitoare, eu sunt multumita de faptul ca a progresat.

    Cu respect,
    A. ....escu
    >>

    ReplyDelete
  4. ginahandrea@yahoo.com
    To Me
    Mar 10 at 11:14 PM

    Domnule Mircea Olaru,
    Ma bucur ca exista parinti ca dna Duican, care a inteles ca datoria noastra a profesorilor- antrenori este de a atrage copiii spre inotul sportiv si sa nu- i "stoarcem" ptr obtinerea performantei . Cunosc si eu scoala franceza de inot, am facut cateva stagii de pregatire alaturi de ei in anii 2007-2008. Imi pare bine ca fac parte din lista dvoastra si am posibilitatea sa citesc parerile dvoastra dar si ale altor specialisti. Scuze ca nu sunt foarte activa, dar imi place sa ascult ce spun cei din jurul meu. Cu multumiri si respect, Gina Handrea- de la Constanta.

    Trimis din Yahoo Mail pe Android

    ReplyDelete
  5. MIRCEA IOAN Popescu
    To Me
    Today at 5:53 AM
    Nu sunt specialist decat in inginerie chimica, biochimica si masurarea culorii.
    Jos palaria in fata unor specialisti adevarati ai sportului, mai ales al unuia dintre cele mai complexe, INOTUL!!!!

    MIP


    ing. Mircea Ioan Popescu

    Centrul de Biochimie Aplicata si Biotehnologie/
    Applied Biochemistry and Biotechnology Center

    BIOTEHNOL BUCURESTI
    Departament de Inginerie de Produs & Proces/
    Department of Product & Process Engineering
    http://www.biotehnol.eu/SIAB/
    +40732221580
    +40764044808
    ionpo@yahoo.com
    mircea.ioanpopescu@gmail.com

    https://sites.google.com/site/consultantabiotehnol/
    http://consultanta-biotehnol.blogspot.ro/
    https://sites.google.com/site/cursculoare/
    http://cursculoare.blogspot.ro/

    ReplyDelete