Saturday, May 10, 2014

"ceva...'pase' despre inotul asta ..."

8 mai

Incep roadele pe 'Despre Inot, Swimingpedia'......, multumesc celor care au crezut in mine si in lucrarea dedicata lor [ fetele de la Posta, deja ma cunosc si incearca sa 'scape' de mine cat mai repede, acum, de regula se sta la coada la Posta]; inotul merita o 'soarta' mai buna si sper ca lecturand, cate ceva din cele scriese acolo vor adauga ceva la 'zestrea' metodicii noastre.

Celor care selectioneaza copii in ideia unei activitati autentice de performanta, le dau un gand - varsta cronologica a copiilor trebuie sa fie mai mare [asa ceva se poate in interiorul unui an calendaristic de `12 luni, prin angrenarea, mai pregnanta a celor nascuti 'tarziu' in acel an, adica in lunile de sfarsit de an] decat varsta biologica.
- exemplu celor din fosta DDR este sugestiv - ei selectionau, cu precadere copii nascuti in August sau Iulie [ se stie ca la ei ' anul sportiv' incepea odata cu inceperea scolilor, adica la 1 Sept]; asa aveau in grupe, logic, copii mai puternici, poate cei mai puternici copii din cadrul unui an, al unei grupe de varsta.
- la fel, legat de varsta biologica, de dorit a fi 'mai mare' decat cea cronologica =- ei apelau chiar si la teste de radilogie, prin care se urmarea prognoza cresterii in inaltime [cartilagiul oaselor lungi] - totul pentru a avea in fatza lor numai sportivi cu potential de perspectiva.
Inhei - pregatirea la inot, spre deosebire de obiceiurile noastre..., se face in cca 5 stagii mare de pregatire, care dureaza 2-3 cicluri olimpice[ in cazul Phelps acum ar fi un a 4-lea ciclu, o viata de om...]; iti trebuie niste certitudini autentice si rabdare de fier sa muncesti asa de indelungat pentru un obiectiv, care nu de multe ori are sansa de a fi 'pierdut' pe parcurs..... Hai succes


Îmi place · · Opreşte notificările · Distribuie · Editează

  • Mircea Olaru si eu si altii ca mine care au practicat sportul, ajung la aceasta varsta mai 'tineri' parca ......., evident, mai sanatosi, mai optimisti.... dece - pentru ca practicand un sport, miscarea in general, organismul a functionat la parametrii descrisii in 'caietul de sarcini' dat de Cel de sus sau de Soarta....; daca aceasta lucrare, nu a avut sansa de a fi republicata [asa ceva, o carte cu acest subiect, in librarii, nu a mai aparut din 1987....], va dati seama ce departe suntem de 'ADEVARATA' viata a noastra; nu mai avem timp de noi, suntem stresati de fel de fel de noi si noi ganduri sau actiuni, iar de noi insine.... "las'ca merge sh'asha" [ va dau cuvantul meu, cand le povestesc copiilor ca la varsta lor eu puteam face 36 de flotari in 30" sau ca ma catzaram de 3 ori, fara oprire si fara miscari ajutatore cu picioarele,
    la franghia din sala de gimnastica..., se mira si par rusinati; evident performantele lor sunt superioare celor realizate de noi in tinerete... DAR daca ar avea ei Vigoarea sau Forta pe care o aveam noi atunci cand nu mancam shaoma sau alte mici mizerii..., cum ar evolua ei in bazin....?
  • Mircea Olaru De aceea fac un 'apel', cei care citesc aceste randuri si deci au prieteni la randul lor pe FB - sa distribuie aceasta oferta a unei lucrari pline de invataminte sau probleme care apar in activitatea de inot [vorba veche spune asa: "prietenul la nevoie se cunoaste'; este 'nevoia' mea dar este si 'nevoia' voastra...]. 

    Distribuiti aceasta oferta, fara like-uri, cum sa fie altfel cunsocuta; eu am deja pe pag."Despre inot, Swimmingpedia" - cca 100 de asemeena like-uri deci toti acestia 'ma cunosc'... dar restul....; restul nu poate fi atras decat daca fiecare din cei care au cunoscut ca exista aceasta oferta o distribuie la prietenii lui. 
    Este o campanie chiar disperata a mea care totusi de poate realiza daca esti prieten si stii ca la nevoie poti ajuta pe un altul.... Va doresc - succes si ...= DISTRIBUITI-L la cati mai multi prieteni !

No comments:

Post a Comment